2015. április 15., szerda

Frankfurti pulyka apró pecsenye

Hozzávalók:


50 dkg. csont nélküli pulyka felső comb,
1  fej hagyma, 
2 pár virsli,
1 kanál paradicsompüré,
1 kanál tejföl,
4 gerezd fokhagyma,
1 teás kanál őrölt pirospaprika,
só, frissen őrölt bors,
1 csipet majoránna, és kakukkfű,
kevés olaj.






A húst (pörkölthöz valónál kisebb)  darabokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt húst, és addig pirítjuk, míg ki nem fehéredik. Ekkor hozzáadjuk a paradicsompürét, és a tejfölt, valamint a zúzott fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk, és kevés majoránnával, valamint kevés kakukkfűvel ízesítjük. Mikor a hús megpuhult, a karikára vágott virslit is hozzátesszük, és átforgatjuk. Ha túl sűrűnek találnánk, kevés alaplével hígíthatunk rajta. Akkor jó, ha bőséges a szaftja.
Rizzsel, vagy kifőzött száraztésztával tálaljuk. Mindenképpen olyan köret illik hozzá, ami magán tartja a bő szaftot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése