Hozzávalók:
4 db. csirkemell, (2 egész mell)
5 dkg. füstölt szalonna,
1 fej hagyma,
10 dkg. csiperke gomba,
1 kanál tejföl,
1 dl. száraz fehérbor,
1 kiskanál felaprított petrezselyem zöld,
só, őrölt bors,
kevés olaj.
A csirkemelleket középen bevágjuk, kettéhajtjuk, majd kikloffoljuk. Mindkét oldalán megsózzuk, és kevés olajon megsütjük úgy, hogy az olajba 2 fokhagymagerezdet is belenyomunk. A megmaradt fokhagymás olajon a reszelt hagymát, és az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, enyhén megsózzuk, frissen borsot őrlünk rá, majd felöntjük kevés száraz fehérborral. Hozzáadjuk a felszelt gombát, a tejfölt, és a petrezselyem zöldet. Pár percig főzzük, annyira, hogy kicsit besűrűsödjön.
A bőséges ragut a megsütött hússzeleteken tálaljuk.
Sült burgonyával, krumplipürével illik tálalni. Illik mellé a csalamádé is.
4 db. csirkemell, (2 egész mell)
5 dkg. füstölt szalonna,
1 fej hagyma,
10 dkg. csiperke gomba,
1 kanál tejföl,
1 dl. száraz fehérbor,
1 kiskanál felaprított petrezselyem zöld,
só, őrölt bors,
kevés olaj.
A bőséges ragut a megsütött hússzeleteken tálaljuk.
Sült burgonyával, krumplipürével illik tálalni. Illik mellé a csalamádé is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése