2015. április 17., péntek

Szárnyas rizses hús

Hozzávalók:

1/2 kg. pulyka felső comb csont nélkül,
25 dkg. rizs,
fél üveg natúr lecsó,
2 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 kanál pirospaprika,
néhány levél petrezselyem, esetleg lestyán, vagy zeller zöld,
só, frissen őrölt bors,
kevés olaj.
Adható hozzá friss paprika, és paradicsom is a lecsó helyett.




A hagymát apróra daraboljuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzányomjuk a fokhagymát, és megsózzuk. A feldarabolt pulykacombot is hozzátéve fehéredésig pirítjuk. A lecsót is hozzáadjuk, majd megborsozva pörköltalapot készítünk. A lecsó helyett friss paprikát, és hámozott paradicsomot is használhatunk. (ha héjával tesszük hozzá a paradicsomot, nagyon apróra daraboljuk,akkor nem maradnak egyben a paradicsomhéj darabok)  
A rizst megpirítjuk kevés olajon, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Puhára főzzük, majd hozzákeverjük a már megfőzött pörkölthöz. Óvatosan összekeverjük, majd összefőzzük. A zöld fűszereket is hozzáadva készre főzzük. Ajánlom a kóstolást akár többször is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése