2015. május 7., csütörtök

Natúr csirkemell lecsós raguval.

Hozzávalók:

4 db. csirkemell,
só, frissen őrölt bors,
1 fej hagyma,
2 db. paprika, (szebb, ha színes)
2 db. hámozott paradicsom,
1/2 dl. száraz fehérbor,
kis csokor petrezselyem zöld, 
kevés olaj.


A csirkemelleket kettévágjuk, rostjait szétverjük. (kikloffoljuk)  Sózzuk borsozzuk, és keveset pihentetjük, hogy a só beszívódjon a húsba. 
A hagymát, és a paprikát karikákra vágjuk. 
A hússzeleteket kevés olajon megsütjük mindkét oldalán, és mikor elérték tökéletes állagukat tányérra szedjük őket.
A karikára vágott hagymát ugyanabban a serpenyőben megdinszteljük, hozzáadjuk a hámozott paradicsomokat, kevés bort töltünk hozzá, és mikor a hagyma is megpuhult, a paprika karikákkal is átforgatjuk. A paradicsom közben szétfő, és ez adja ételünk szaftját. Ügyeljünk, hogy a paprika megőrizze roppanósságát! (végső esetben natúr lecsót is használhatunk, amikor nincs friss)
Közben elkészítjük a köretet. Ajánlom a rizst, a tarhonyát, vagy a krumplipürét.
A sült csirkemellet a lecsós raguval, és a körettel kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése