2015. június 17., szerda

Roston sült tarja betyáros raguval.

Hozzávalók:

4 szelet sertéstarja

a raguhoz:
10 dkg. füstölt szalonna,
1 kis fej hagyma,
pár gerezd fokhagyma ízlés szerint,
1 db. zöldpaprika,
1 db paradicsom,
15 dkg. füstölt kolbász,
só, frissen őrölt bors,
1 kis kanál őrölt pirospaprika,
kevés őrölt csípős paprika,
2 kanál tejföl,
kevés petrezselyem zöld.





A tarját vékony szeletekre vágjuk, mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, majd roston megsütjük.

A szalonnát apróra vágjuk, serpenyőben zsírjára pirítjuk. A feldarabolt hagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a felszelt kolbászt is hozzátesszük. Megízesítjük sóval, őrölt borssal, őrölt csípős, és pirospaprikával, tört fokhagymával, kevés petrezselyem zölddel, és hozzáadjuk a tejfölt. Felforraljuk, majd a sült tarjával tálaljuk. Köretként illik hozzá a petrezselymes tört krumpli, vagy rizs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése