2015. június 30., kedd

Uborkasaláta cukkinivel.

Hozzávalók:

2 db. kígyóuborka,
1 kisebb fiatal, zsenge cukkini,
1 lila újhagyma szárával együtt, 
kis csokor kapor,
só, frissen őrölt bors, 
3 gerezd fokhagyma, 
2 kanál extra szűz olíva olaj,
1 kanál almaecet,
kevés szorbit, (vagy cukor)
1 teáskanál mustár.



Más uborkasalátáimhoz hasonló módon készítem el, mert célom az, hogy ne ússzon salátám a lében. Ezt úgy érem el, hogy a megtisztított, tetszőlegesen feldarabolt uborkát, valamint a cukkinit is 2 kanál olíva olaj, és 1 kanál almaecet keverékében jól átforgatom. Ez vékony kérget képez a zöldségeken, és a sózás után enyhíti, hogy  a zöldségek bő levet engedjenek. Salátánk így kevesebb levében tocsog, mint más esetben! A felszeletelt lila hagymát viszont enyhén megsózom, keveset pihentetem. Ezután mindent egy nagyobb keverőtálban jól összekeverek, valamint 1 kiskanálnyi mustárt, és kevés finomra aprított friss kaprot is teszek hozzá. A végleges ízt kevés szétnyomott fokhagyma, só, frissen őrölt bors, valamint szorbit hozzáadásával érem el. A szorbit helyett cukor is használható!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése