2015. július 17., péntek

Klasszikus paradicsomleves betűtésztával. Vagy mégsem klasszikus?

Hozzávalók:

1/2 liter paradicsomszósz, (papírdobozos)
2 dl. víz,
1 doboz hámozott paradicsom konzerv,  (400 g.) apróra darabolva
1 kis fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
3 szál szárzeller,  (halványító zeller) 
ha nincs szárzellered 1/2 zellergumó
2 evőkanál olíva olaj,
2 evőkanál liszt,
kevés só, 
cukor, vagy édesítőszer ízlés szerint,
1 marék betűtészta,
néhány levél bazsalikom.



Gyerekkorom menzájának felejthetetlen étele volt a paradicsomleves, betűtésztával. De ki ne emlékezne rá?

A következőképpen készítem: Olíva olajon zsemle színű rántást készítek a lisztből, vigyázva, hogy ne égjen meg. Felöntöm kb. 2 dl. vízzel, és hozzáöntöm a közepesen sűrű papírdobozos paradicsomszószt is. A rántással együtt, így kellően sűrű lesz levesünk. A megtisztított hagymát félbevágva a levesbe teszem. A hámozott paradicsomokat apróra vágom, a szárzellert is felaprítom, a fokhagymagerezdet szétnyomom. Szárzeller helyett tehetsz a levesbe 1/2 zellergumót, amit a végén kiveszel a levesből. A felaprított bazsalikomot is a levesbe teszem. 15 - 20 percig fedő alatt főzöm, majd 1 marék, de ízlés szerinti mennyiségű betűtésztát teszek a levesbe. A betűtészta gyorsan megfő, így hamar tálalható a leves. Tálalás előtt, a félbevágott hagymát kiemelem a fazékból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése