2015. augusztus 23., vasárnap

Csirkemájas piláf.

Hozzávalók 8 főre :

1 kg. csirkemáj,
3 db. sárgarépa,

1/2 zeller, 
2 db. lecsópaprika, 
5 db. paradicsom, 
3 evőkanál paradicsomszósz,
2 db. hagyma, 
3 gerezd fokhagyma, 
2 bögre rizs,

kevés só, 
kevés őrölt bors, 
1 kisebb csilipaprika,

1 csapott evőkanál kurkuma,
1 ág majoránna, (vagy 1/2 kávés kanál szárított) 
2 - 3 dl. zöldség alaplé,
1 evőkanál étolaj.




A sárgarépát felkarikázzuk, a hagymát apróra daraboljuk. A paprikát, és a paradicsomot, kisebb kockákra vágjuk, a zellert lereszeljük.
A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzátesszük a répát, a zellert, a paradicsomot, a paprikát, a paradicsomszószt, a szétnyomott fokhagymát, enyhén megsózzuk, borsot őrlünk rá, majd felöntjük az alaplével. (az alaplé helyet víz is használható) 2 bögre rizst öntünk bele, megszórjuk kurkumával, hozzátesszük a majoránnát, a felszeletelt csilipaprikát, (ha nem szeretnénk nagyon csípősre, előtte magozzuk ki) majd fedő alatt addig főzzük míg a rizs magába szívja a lé nagy részét. Ezután adjuk hozzá a megmosott csirkemájat, és főzzük addig, míg a májat megszúrva már nem szivárog belőle rózsaszín lé. A majoránna ágat a tálalás előtt emeljük ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése