Hozzávalók:
600 g. pulyka felső comb filé,
1 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
4 kanál joghurt,
1 kiskanál barna cukor,
1/2 kisebb csili kimagozva,
1 dl. hús, vagy zöldség alaplé,
1 kiskanál szárított kapor,
1 kanál olíva olaj,
só,
kevés őrölt fehér bors.
A húst kockákra, a hagymát nagyon apróra daraboljuk. Kevés olíva olajon a hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott pulykacombot, megszórjuk kevés barna cukorral, és rövid ideig együtt pirítjuk. Közben többször átforgatjuk, míg a cukor enyhén karamellizálódik. Felöntjük alaplével, hozzáadjuk a joghurtot, a szeletelt magozott csilit, a szétnyomott fokhagymagerezdeket, enyhén megsózzuk, fehér borssal meghintjük, és a hús puhulásáig főzzük. Ha szükséges, és elforrja a levét, alaplével pótoljuk. Megszórjuk szárított kaporral, és összeforgatjuk. Ellenőrizzük az ízét, és ha szükséges sózzunk, esetleg borsozunk rajta. Azonnal tálalható. Rizst, vagy főtt tésztát kínálunk mellé.
600 g. pulyka felső comb filé,
1 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
4 kanál joghurt,
1 kiskanál barna cukor,
1/2 kisebb csili kimagozva,
1 dl. hús, vagy zöldség alaplé,
1 kiskanál szárított kapor,
1 kanál olíva olaj,
só,
kevés őrölt fehér bors.
A húst kockákra, a hagymát nagyon apróra daraboljuk. Kevés olíva olajon a hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott pulykacombot, megszórjuk kevés barna cukorral, és rövid ideig együtt pirítjuk. Közben többször átforgatjuk, míg a cukor enyhén karamellizálódik. Felöntjük alaplével, hozzáadjuk a joghurtot, a szeletelt magozott csilit, a szétnyomott fokhagymagerezdeket, enyhén megsózzuk, fehér borssal meghintjük, és a hús puhulásáig főzzük. Ha szükséges, és elforrja a levét, alaplével pótoljuk. Megszórjuk szárított kaporral, és összeforgatjuk. Ellenőrizzük az ízét, és ha szükséges sózzunk, esetleg borsozunk rajta. Azonnal tálalható. Rizst, vagy főtt tésztát kínálunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése