2015. augusztus 21., péntek

Kapros joghurtos pulyka aprópecsenye

Hozzávalók:

600 g. pulyka felső comb filé,
1 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
4 kanál joghurt,
1 kiskanál barna cukor,
1/2 kisebb csili kimagozva,
1 dl. hús, vagy zöldség alaplé,
1 kiskanál szárított kapor, 
1 kanál olíva olaj,
só,
kevés őrölt fehér bors.



A húst kockákra, a hagymát nagyon apróra daraboljuk. Kevés olíva olajon a hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott pulykacombot, megszórjuk kevés barna cukorral, és rövid ideig együtt pirítjuk. Közben többször átforgatjuk, míg a cukor enyhén karamellizálódik. Felöntjük alaplével, hozzáadjuk a joghurtot, a szeletelt magozott csilit, a szétnyomott fokhagymagerezdeket, enyhén megsózzuk, fehér borssal meghintjük, és a hús puhulásáig főzzük. Ha szükséges, és elforrja a levét, alaplével pótoljuk. Megszórjuk szárított kaporral, és összeforgatjuk. Ellenőrizzük az ízét, és ha szükséges sózzunk, esetleg borsozunk rajta. Azonnal tálalható. Rizst, vagy főtt tésztát kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése