2015. szeptember 14., hétfő

Csontleves csigatésztával / Krúdy kedvence

Hozzávalók:

2 kg. marha combcsont, (velős csont)

1 fej hagyma, 
3 db. sárgarépa,
2 db. petrezselyem gyökér,
kiskanál szemes bors,
kis csokor petrezselyem zöld,
só ízlés szerint.
4 marék házi csigatészta.




A csontokat (hideg) sós vízben felteszem főzni kiskanálnyi borssal, majd mikor felforrt, és hab keletkezik rajta, azt leszedem. Főzhető sokáig, ugyanis a csont nem fő szét, és akkor jó, ha minél több finom anyag (kollagén) oldódik ki belőle. Hosszabb idő után hozzáadjuk a zöldségeket, és addig főzzük, míg azok megpuhulnak. Ha nagyobb darabokban tesszük hozzá akkor ez az idő hosszabb, ha hasábra, vagy karikára vágjuk őket, akkor ez az idő rövidebb. Kivesszük a csontokat, és a zöldségeket is, majd a lét leszűrjük. Ezután befőzzük levestésztával. (minden 2 személyre fél marék tésztával számoljunk) A húsos csontokat, a zöldségféléket külön tálaljuk, hogy mindenki szedhessen kedvére.

Krúdy biztosan nem így fogyasztotta, mert akkor még nem ismerhette Anyósom csigatésztáját a szakács!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése