2015. szeptember 10., csütörtök

Grillezett lecsós csirkemell

Hozzávalók:

4 db. csirkemell,
1 fej hagyma,
1 db. lecsópaprika,
2 kanál paradicsomszósz, (vagy 2 db. hámozott paradicsom)
3 gerezd fokhagyma,
kevés olívaolaj.


A csirkemelleket kettévágjuk, pillangó alakban széthajtjuk, majd enyhén kiklopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, megspricceljük olajjal, majd rövid pihentetés után mindkét oldalán grillen kisütjük. 
A félkarikára vágott hagymát serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomszószt, vagy a hámozott paradicsomokat, majd mikor a hagyma  megpirult, a paprika karikákkal együtt tovább főzzük. Ha túlságosan besűrűsödne a ragu, hús, vagy zöldség alaplével lazítjuk. 
Közben elkészítjük a köretet. Ajánlom a rizst, a tarhonyát, a krumplipürét, de főtt tésztával is kitűnő.
A grillezett csirkemellet a lecsós raguval, és a körettel együtt kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése