2015. október 14., szerda

Csirkemell mexikói raguval

Hozzávalók:

4 szelet kiklopfolt csirkemell,

200 g. fagyasztott mexikói zöldségkeverék, 
1 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 kanál tejföl,
kevés csilipehely, 
só, 
frissen őrölt bors, 
1 kiskanál keményítő,
kevés leves alaplé,
kevés olaj.



A csirkemelleket enyhén megsózzuk, majd mindkét oldalukon átsütjük. Mikor kisültek, kivesszük a zsiradékból, és egymásra fektetjük őket. Ugyanabban a serpenyőben, a visszamaradt olajon a nagyon apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymagerezdeket, és a fagyasztott zöldségkeveréket. Kevés alaplé hozzáadásával megpároljuk, majd felforraljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és kevés csilipelyhet adunk hozzá. Közben a tejfölt elkeverjük kevés keményítővel, kevés alaplével hígítunk rajta, majd mikor csomómentes, hozzáadjuk a  raguhoz. Ez kicsit visszahűti, de újraforraljuk, ezzel végleges állapotára sűrítjük. A csirkemell szeletekre halmozzuk a ragut, és így tálaljuk. Köretként  bármit javaslok hozzá párolt zöldségek kivételével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése