2015. október 14., szerda

Rántott pulykamáj.

Hozzávalók:

1 kg. pulykamáj,
liszt, tojás, zsemlemorzsa, 
kevés só a panírozáshoz,
étolaj a sütéshez.




A rántott pulykamáj igen finom, és látványos étel.
A májakat kettévágom, ha szükséges a hártyát eltávolítom, majd szűrőben rövid időre forró vízbe mártom. Így a májak panírozás közben is megőrzik tartásukat. 
A panírozáshoz a tojásba sót keverek, majd lazán felverem a panírozás előtt. A panírozást a megszokott sorrendben (liszt, tojás, zsemlemorzsa) végzem, majd forró olajban, vagy zsírban sütöm ki a rántott májakat. Ha kisültek, rácsra szedem őket, hogy lecsöpöghessenek. Mindenféle köretet ajánlok mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése