2015. november 25., szerda

Almás - diós lepény.

Hozzávalók:

300 g. liszt,
150 g. cukor,
50 g. dió
2 tojás,
50 g. vaj,
1 csomag sütőpor,
1,5 dl. tej,
1 citrom reszelt héja,
5 db. közepes alma,
tortabevonó a tetejére.




A tojásokat a cukorral, és a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Belekeverjük a darabolt almát, a durvára vágott diót,  valamint a reszelt citromhéjat is. Kivajazott, kilisztezett sütőformába terítjük, majd előmelegített sütőben, lassú tűzön aranyszínűre sütjük. Közben elkészítjük a tortabevonót, majd miután kiborítottuk a formából a kész, tűpróbával ellenőrzött sütit, a tetejére terítjük a bevonó masszát, majd elsimítjuk rajta. Kihűlés után szeletelhetjük. 
12 - 16 személy részére elegendő mennyiség.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése