Azért kapta a citrusos jelzőt a süti, mert könnyű kefíres, diós, mazsolás narancs ízén kívül, a reszelt narancshéj is növeli ízharmóniáját.
Hozzávalók:
4 tojás,
3 pohár kefír,
(minden hozzávalót 1,5 dl.-es kefíres pohárral mérünk)
4 pohár liszt,
1 pohár étolaj,
1 csomag sütőpor,
Hozzávalók:
4 tojás,
3 pohár kefír,
(minden hozzávalót 1,5 dl.-es kefíres pohárral mérünk)
4 pohár liszt,
1 pohár étolaj,
1 csomag sütőpor,
3 kanál kristálycukor,
50 g. mazsola,
100 g. dió,
1 nagyobb narancs, és a héja reszelve.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kefírt, az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Mérőeszközként a kefír poharát használjuk. Belekeverjük a darabolt narancsot, a diót, a mazsolát, majd olajjal kikent tepsibe terítjük.
Előmelegített sütőben készre sütjük 30 perc alatt.
50 g. mazsola,
100 g. dió,
1 nagyobb narancs, és a héja reszelve.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kefírt, az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Mérőeszközként a kefír poharát használjuk. Belekeverjük a darabolt narancsot, a diót, a mazsolát, majd olajjal kikent tepsibe terítjük.
Előmelegített sütőben készre sütjük 30 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése