Hozzávalók:
250 g. kockatészta,
250 g. kockatészta,
2 fej hagyma,
5 db. krumpli,
2 ujjnyi szelet füstölt szalonna,
fél szál lángolt kolbász,
2 kávéskanál őrölt pirospaprika,
só,
frissen őrölt bors,
friss, hegyes, csípős paprika, ízlés szerint.
A megtisztított krumplit kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük. Közben serpenyőben zsírjára pirítjuk a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát, a felkarikázott lángolt kolbászt (nem baj, ha szétesik) majd a szalonnát, és a kolbászt kiemelve, a kisül zsíron, a félkarikára vágott hagymára is rápirítunk kicsit. Közben sós, lobogó vízben megfőzzük a tésztát. Mikor megfőtt, nagyobb edényben összekeverjük a leszűrt tésztát, a megfőtt, szintén leszűrt krumplit, a pirított hagymát, és a kolbászdarabokat, valamint a szalonnacsíkokat. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, frissen borsot őrlünk rá, de aki szereti, felkarikázott csípős hegyes paprikát is tehet rá bőségesen.
Óvatosabban sózzuk, mert a füstölt szalonna, és a kolbász is enyhén sós.
Óvatosabban sózzuk, mert a füstölt szalonna, és a kolbász is enyhén sós.
Az étel megalkotásánál hirtelen jött ötlet vezérelt, mert a hagyományos ételeket is szeretem legtöbbször átalakítani, még élvezetesebbé tenni. A krumplis tészta így, füstölt szalonnával, kolbásszal, az átlagosnál kicsivel több hagymával, pikánsan, csípősen, hihetetlenül finom, bőséges ebéd lett.
Az étel fotója is magáért beszél.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése