2015. november 17., kedd

Sajtos párnácskák.

Hozzávalók:

600 g. liszt,
300 g. margarin,
2 tojás,
1 csomag élesztő,
100 g. reszelt sajt,
4 kanál tejföl,
1/2 kanál só.




A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Közepébe krátert csinálunk, beleütjük a tojások sárgáját, beleszórjuk a sót, és belemorzsoljuk az élesztőt. A sajtot közepes, vagy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, 1/3 észét, és a tejfölt a tésztába keverjük. Mikor már a tészta jól gyúrható, 1 órán át langyos helyen ruha alatt kelesztjük. 
Lisztezett deszkán, ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét megkenjük felvert tojásfehérjével, megszórjuk egyenletesen reszelt sajttal, majd derelyevágóval ízlés szerinti csíkokra, vagy kisebb kockákra vágjuk. 
A tészta nyújtását, vágását, és a többi műveletet, több részletben is végezhetjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 190 °-on, arany színűre (kb. 20 perc) sütjük. Ez a sütődtől függ. Ebben az esetben, párnácska alakot kapott a tészta sütés közben, de ugyanígy készülhetett volna sajtos rúd is.
A lényeg, a falatnyi méretben volt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése