2,5 kg. sertés oldalast,
1 fej fokhagymát,
500 g. sertészsírt,
sót.
helyeztünk a nagyobb üveg sütőtálba.
Az oldalast a sütés előtt megtűzdeltük fokhagymagerezdekkel, majd sütőtálban, (tepsiben) bőséges zsír hozzáadásával, végig fólia alatt 180°-on, két órán át sütöttük. Amikor megsült, a zsír le lett öntve a pecsenyéről, de nem lett hagyva, hogy kiszáradjon a porhanyós sült hús. Ezúttal tehát nem pirítottuk meg a hús tetejét, mint más bőrös húsfélék esetében.
A kitűnő fűszeres sült zsír, pedig jó ideig biztosítja reggelinket, vacsoránkat.
1 fej fokhagymát,
500 g. sertészsírt,
sót.
helyeztünk a nagyobb üveg sütőtálba.
Az oldalast a sütés előtt megtűzdeltük fokhagymagerezdekkel, majd sütőtálban, (tepsiben) bőséges zsír hozzáadásával, végig fólia alatt 180°-on, két órán át sütöttük. Amikor megsült, a zsír le lett öntve a pecsenyéről, de nem lett hagyva, hogy kiszáradjon a porhanyós sült hús. Ezúttal tehát nem pirítottuk meg a hús tetejét, mint más bőrös húsfélék esetében.
A kitűnő fűszeres sült zsír, pedig jó ideig biztosítja reggelinket, vacsoránkat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése