2015. február 20., péntek

Sertés raguleves

Hozzávalók:

2 kg. sertés lapocka,
1 kg vegyes leveszöldség ( répa, gyökér, zeller)
25 dkg. zöldborsó,
50 dkg. levestészta (csiga)
só,  szemes bors.




Kevés olajon megpirítjuk kicsit a kockákra vágott húst, majd felöntjük hideg vízzel. Sót, és szemes borsot teszünk a vízbe, majd addig főzzük, amíg a hús kezd megpuhulni. Az addig megtisztított, karikákra, és hasábra vágott (zeller) zöldségeket is hozzátesszük, valamint hozzáöntjük a fagyasztott zöldborsót is. Mikor a zöldségek, és a hús is megfőtt, belefőzzük a levestésztát. A tésztával egy időben apróra vágott petrezselyem zöldet is tehetünk a levesbe.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése